Locked in

Det läkemedel som Della fick av misstag heter Esmeron och är ett oerhört potent läkemedel som enbart används av van personal, narkospersonal.

Av Dellas egen berättelse av det som hände på julafton har jag förstått att hon varit medveten om mycket som hände då.
Jag har nu fått förklaringen och precis som jag misstänkte är Esmeron ett läkemedel som ”stänger av musklerna” men utan att man som patient somnar. Man är alltså fullt medveten om allt och instängd i sin kropp, utan att ens kunna blinka.
Det gör mig så ont att Della har behövt uppleva detta. Att hon utan förvarning hamnar i ett tillstånd där hon ej kunnat förmedla sig och helt ovetande om vad som händer omkring henne.
Hon har hört alla upprörda röster och känt allas händer när de gjort det som de var tvungna att göra. Hon har hört min panik och hon har varit vaken men ändå inte. Det måste vara så vansinnigt obehagligt, som att vara fast i en mardröm som blivit verklighet.

Det är det här som Della går igenom, kväll efter kväll. Hon upplever det om och om igen när hon ska somna.

Jag känner mig frustrerad och bedrövad över att det kunde hända. Att det hände just henne som har så obefintliga marginaler och som redan har gått igenom mer prövningar i sitt sjuåriga liv, än vad någon ska behöva genomgå under en livstid.

Jag tycker aldrig synd om Della i vardagen, i hennes grundtillstånd mår hon ju bra och allting fungerar (oftast) och när det blir ledsamt eller fel så beror det oftast på att anpassningar runt om brister eller är obefintliga.

Det är synd om Della när hon är sjuk, precis på samma sätt som det är synd om alla barn som behöver vara på sjukhus.
Men den här händelsen är inte ens på tycka-synd- om-nivå, utan hamnar i ett helt eget fack som är så obegripligt att ta in. Ett fack som inte ens bord finnas. Det är fördjävligt helt enkelt.
Är inte hennes prövning i livet redan gjord?

Annonser

En tanke på “Locked in

  1. Det känns som hela mitt hjärta snörps ihop inuti mig. Älskade barn vilken traumatisk, hemsk upplevelse du fått utstå. Blir arg och ledsen om vartannat. Hur kunde ett så fatalt misstag ske!? Så totalt olika mediciner. Må tiden sudda ut detta bästa Della och må du aldrig någonsin få uppleva något ens i närheten av detta igen. Tappra, härliga tjej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s